Omnia FM HOT OS

FM does it with frequency!
Post Reply
Nathaniel Steele
Posts: 88
Joined: Mon Mar 06, 2017 4:02 pm
Location: Tennessee

Omnia FM HOT OS

Post by Nathaniel Steele » Mon Apr 09, 2018 3:32 pm

So I got tired of looking at this unused Omnia in the back room and decided to check it out. I was told it went out in a lightning hit, but the person that told me that probably wasn't actually around and was just passing on info that he got, or what he could remember.....

Anyway, I took it all apart and nothing looked burned, fuses ok. Unplugged PS from motherboard and plugged it in turned it on....no smoke. plugged back into MB, switched on and it comes to life.....but I get a message that it's trying to load the os, then a message that there is no OS on the card.....

So It has a card and it says Omnia FM HOT v1.7 or something like that...anyone know where I can get the OS to put on the card? I knowits an old box but I figured it would be good on a translator.....be a shame for good hardware to go to waste. The lcd has some lines in it so it may need replced too but I'll tackle that if i can get it to boot. I've got an email in to telos too, but maybe someone has an old one on the shelf they can copy?

TPT
Posts: 796
Joined: Mon Dec 03, 2007 3:18 pm
Location: St. Marys, WV

Re: Omnia FM HOT OS

Post by TPT » Mon Apr 09, 2018 6:09 pm

Here's a picture picked up off the internet:

http://www.dtsbroadcast.com/1172/45/ex- ... etail.html

I had two Omnias similar to this, vintage 2000. Came with a station I purchased. When they worked they sounded good. However, both developed memory problems--they would forget what they were supposed to do! Could cure the problem temporarily by rebooting, tried replacing filters, but eventually gave up and sold them.

Omnia may be able to supply an OS--ran off a card inserted into the slot in back.

User avatar
Deep Thought
Posts: 3378
Joined: Thu Mar 20, 2008 9:23 am
Location: La Grange, IL
Contact:

Re: Omnia FM HOT OS

Post by Deep Thought » Mon Apr 09, 2018 7:00 pm

All the Telos kids are in Las Vegas at the NAB show right now so don't expect a quick reply.
Mark Mueller • Mueller Broadcast Design • La Grange, IL • http://www.muellerbroadcastdesign.com

User avatar
RGORJANCE
Posts: 1466
Joined: Mon Dec 31, 2007 7:48 am
Location: RACINE, WI

Re: Omnia FM HOT OS

Post by RGORJANCE » Tue Apr 10, 2018 6:27 am

Ahhhh, yessss-------I remember the NAB. Sore back, sore feet, hardly a chance to get lunch. 16 hour days. Actually, it was a bit of fun in spite of the pain.

Fossil

User avatar
KPJL FM
Posts: 589
Joined: Fri Nov 16, 2007 9:28 am
Location: planet Earth, 3rd rock from sun

Re: Omnia FM HOT OS

Post by KPJL FM » Tue Apr 10, 2018 7:37 am

Typical problem I had with an Omnia 6esi (?) Card lost everything every 2 months or so.
Finally replaced it with something else.
Trim to fit, paint to match, tune for minimum smoke.

Nathaniel Steele
Posts: 88
Joined: Mon Mar 06, 2017 4:02 pm
Location: Tennessee

Re: Omnia FM HOT OS

Post by Nathaniel Steele » Thu Apr 12, 2018 9:36 am

I got a reply later that day. I was told they could try to reflash the card if I sent it in and paid return shipping, and if the card was no good They could replace it for $45. That seems reasonable enough to me so the card is in the mail. Also looks like I may have found an LCD that will work for 50 bucks on ebay, but I'm going to hold off on that Till I get the card back and can do more testing. I'll report back here whether I have any success or not...

Nathaniel Steele
Posts: 88
Joined: Mon Mar 06, 2017 4:02 pm
Location: Tennessee

Re: Omnia FM HOT OS

Post by Nathaniel Steele » Mon Apr 23, 2018 2:25 pm

Unit seems to work with the new os flashed on the card. screen needs replaced though it's workable.

Anyone know if I can just clone the card incase it corrupts again? seems to be a common issue from what I hear....

User avatar
KPJL FM
Posts: 589
Joined: Fri Nov 16, 2007 9:28 am
Location: planet Earth, 3rd rock from sun

Re: Omnia FM HOT OS

Post by KPJL FM » Tue Apr 24, 2018 7:05 am

If you have a pc with a card reader, you could try windiskimager32 or something like that to make an image. Or maybe Macrium Reflect.
I never tried tho.
Trim to fit, paint to match, tune for minimum smoke.

User avatar
kkiddkkidd
Posts: 698
Joined: Mon Dec 03, 2007 11:13 am
Location: Lawrenceburg, TN

Re: Omnia FM HOT OS

Post by kkiddkkidd » Tue Apr 24, 2018 7:17 am

I have no experience on home brewing something like this but recall seeing in other "card-as-HD" equipment that to boot from a card, the card has to be formatted or somehow setup as bootable and IIRC something else done to change or maybe create a boot sector.

Sorry but I don't recall exactly what was required and may not even apply in your unit. Be sure to try it before the factory card craps out again.

Regards,
--
Kevin C. Kidd CSRE/AMD
WD4RAT
AM Ground Systems Company
http://www.amgroundsystems.com
KK Broadcast Engineering
http://www.kkbc.com

TvRadioGuy
Posts: 26
Joined: Mon Sep 12, 2016 10:40 am

Re: Omnia FM HOT OS

Post by TvRadioGuy » Sun Jun 10, 2018 2:13 pm

You can try the folks at Broadcast Depot in Miami. They are Omina Factory Repair. Plus they have someone their that is an omnia specialist, if they can't do it they can send it off to omnia. They may can help you.

Post Reply