Avocent HMIQSHDI restore factory defaults?

Get advice from the Nerd Herd!
Post Reply
w9wi
Posts: 884
Joined: Tue Feb 05, 2008 11:40 am
Location: Pleasant View, Tennessee
Contact:

Avocent HMIQSHDI restore factory defaults?

Post by w9wi » Fri Jun 15, 2018 2:22 pm

I have a HMIQSHDI KVM transmitter configured for an unknown IP address. I need to reconfigure for a specific network.

You change the IP by connecting the transmitter directly to a receiver, then connecting a RS-232 terminal to the receiver and using a serial menu.

Problem is, for that to work the receiver & transmitter must be on the same network. If you don't know what network the transmitter is on... I guess you could try 2.2.2.1, then 2.2.3.1, then 2.2.4.1, etc... but I don't expect to live that long...

My understanding is the factory default IP is 192.168.13.2. If I knew of a way to force it to that factory default I'd be home free...
--
Doug Smith W9WI
Pleasant View, TN EM66

User avatar
Dale H. Cook
Posts: 828
Joined: Thu Dec 20, 2007 9:08 am
Location: Roanoke/Lynchburg, VA
Contact:

Re: Avocent HMIQSHDI restore factory defaults?

Post by Dale H. Cook » Sun Jun 17, 2018 8:28 am

Is it connected to a switch? If so I would connect a laptop set for DHCP to that switch (so it will pull an address in the same subnet), see what subnet it pulls, and run a network discovery utility on that subnet to see what is there. If the target system is not stealthed it should show on the network scan.
Dale H. Cook, Contract Engineer, Roanoke/Lynchburg, VA
http://plymouthcolony.net/starcityeng/index.html

Post Reply